Posted in herbal blend

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU : HERBAL BLEND KRIM SERBAGUNA

Assalamualaikum semua… kenal kan krim ni?? Ramai yang suka dengan krim ni sehinggakan ada yang borong pula… memang hot krim ni.. sebab seluruh keluarga boleh gunakan dan ia tahan lama bergantung kepada cara penggunaan…

image

Apa kandungan yang terdapat dalam krim ajaib ni?

Kandungan di dalam Herbal Cream Shaklee ini ialah :-
* Ekstrak pelbagai jenis herba semulajadi terpilih
* Tanpa steroid
* Dingin dan tidak berminyak
* Telah menjalankan clinical test
* Tiada keraguan dan tiada racun

image

1. Horse Chestnut / Buah berangan ( haaa,,tu lah baru tau kan buah berangan pun banyak khasiatnya! )

Buah ni kita selalu jumpa di Utara Malaysia, biasanya mereka suka disalai dengan biji kopi dan makan . Tetapi ianya mempunyai banyak khasiat dan dijadikan salah satu bahan didalam krim Shaklee ini. Ia membantu melawan tanda-tanda penuaan  pada kulit, ciri-cirinya yang anti radang seperti mengurangkan bengkak, lebam di kulit, dan memperbaiki lebam dan kebiruan pada kulit akibat kapilari darah pecah di bawah kulit.

2. Sage

image

Herba ini dapat membantu meningkatkan peredaran darah dan merangsang pembaharuan sel-sel. Ianya juga kaya dengan vitamin A dan kalsium serta antioksidannya membantu memerangi radikal bebas pada kulit.

3. Rosemary ( wow sedap namanya kan?? )

image

Rosemary merupakan sumber zat besi , kalsium, dan vitamin B6 yang menyokong tahap kolagen yang sihat .Disamping itu, ia  kaya dengan mangan dan mineral yang membantu mengurangkan kedutan dan mengelakkan kulit menjadi rosak. Apabila adanya radikal bebas pada kulit kita ia bukan sahaja merosakkan kulit malah membawa kedutan, tona tidak sekata serta kendur.

4. Yarrow

image

Yarrow ini pula mengandungi bahan anti radang dan anti septik. Di mana, ia dapat memperbaiki tisu yang rosak di dalam badan . Ia boleh dipraktikkan bagi kegunaan luar , menyembuhkan luka , luka terbakar , ulser , alahan kulit  dan juga bengkak .

Antara Khasiat Herbal Cream Shaklee adalah:-
▪ Melembutkan kulit yang kasar ( di kawasan lutut dan tapak kaki/ tangan )
▪ Membaiki kulit-kulit pecah ( tumit kaki )
▪ Menyelesaikan masalah gatal-gatal kulit
▪ Menghilangkan parut termasuk demam campak & chicken pox (selepas mandi dengan Basic H Shaklee -guna bersama-sama )
▪ Menghilangkan ruam pada bayi ( melecet celah kangkang, leher ,pelipat kaki )
▪ Menghilangkan ruam susu pada muka bayi sebagai losyen bagi kegunaan harian
▪ Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
▪ Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda
Membuang selulit serta memecahkan lemak berlebihan.

Siapa yang boleh guna??
♡ Bayi
♡ lelaki mahupun wanita
♡ Pesakit Ekzema ( masalah kulit )
♡ Bakal ibu yang bakal menimang cahaya mata / bayi
♡ Mereka yang mahu kempiskan perut buncit dan berlemak
♡ Mereka yang mahukan kulit sentiasa cantik dan lembut
♡ Mereka yang sering demam
♡ Kanak-kanak yang sering berkudis dan gatal-gatal badan
♡ Warga emas

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu…
*********************************
Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya…

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas,

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

Advertisements
Posted in Vivix

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU : KELEBIHAN DAN MANFAAT VIVIX

Assalamualaikum semua, hari ni ada makan-makan sebagai meraikan Zon Terbaik dalam pensijilan EKSA.. Alhamdulillah… Tahniah pada semua kawan2 especialluly kepada AJK yang sangat bertungkus lumus dalam memastikan kesemuanya memenuhi format yang EKSA tetapkan…

Hari bi saya nak kongsikan dengan anda satu produk Shaklee yang sentiasa menjadi peminat kepada mereka yang ingin menjaga kesihatan dan juga mereka yang mempunyai penyakit-penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi, sakiy jantung, dan sebagainya… So apa kelebihan VIVIX ni? Nanti saya akan share kan kelebihan ataupun kebaikan VIVIX untuk pengamalnya..

VIVIX merupakan Revolusi Terbaru dari Shaklee yang mana ia adalah minuman campuran botani di dalam pemakanan polifenol.

VIVIX mengandungi campuran unik botani Polygonum, Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulanfitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungu  khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi

KELEBIHAN VIVIX

  • Memperbaiki DNA
    • Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.
      • Memperbaiki tenaga sel
        • Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
      • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi
        • Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan
        • MANFAAT VIVIX

          • Menggalakkan rangsangan PENUAAN YANG SIHAT*
        • Membantu menghalang KANSER*
      • Mengurangkan risiko SAKIT JANTUNG*
    • Mengurangkan komplikasi pesakit DIABETES*
  • Menyokong kesihatan SENDI*
  • Mengurangkan insiden bagi penyakit ALZHEIMER*
  • Membantu dalam mengurangkan BERAT BADAN*
  • Meningkatkan SISTEM IMUN*
  • Meningkatkan kesihatan MATA*
    • Menyokong KESIHATAN KESELURUHAN*
    • Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu…
      *********************************

      Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya…

      AZIZAH
      Pm / whatsapp : 0197665652
      Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
      Like Page : Vita Homes

      Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

      COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart

      PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

    Posted in Alfalfa

    PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU : ALFALFA BANYAK VITAMIN??

    wpid-851333091_109725

    Vitamin yang ditemui dalam Alfalfa:

    Vitamin A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.

    Vitamin E – melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot; memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu fokus mata.

    Vitamin U – menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.

    Vitamin B6 – membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak; menggalakkan kesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya.

    Vitamin K – penting bagi pembekuan darah; penting dalam fungsi hati; menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.

    Vitamin D – mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlu kanuntuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.

    MINERAL yang ditemui dalam Alfalfa:

    Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.

    Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.

    Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.

    Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.

    Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

    Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

    Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.

    Lain-lain KEISTIMEWAAN Alfalfa:

    Kaya dengan protein – 18.9% berbanding daging lembu ,3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur. (Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan kelesuan) –> membantu dalam penyusuan ibu

    Akar alfalfa yang dalam mencari mineral penting dalam tanah, yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain.

    Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika.

    AWAS!!!!

    Tidak semua alfalfa adalah sama,alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.

    Credit info : Vitamin semulajadi

    *********************************

    Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya…

    AZIZAH
    Pm / whatsapp : 0197665652
    Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
    Like Page : Vita Homes

    Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

    COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart

    PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

    Posted in Alfalfa

    PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU : ALFALFA BUKAN SEKADAR TUMBUHAN BIASA..

    Hi semua!! Dah lunch??? Jangan lupa ambil ALFALFA lepas lunch ye…  boleh  buang asid a.k.a toksin dalam badan…

     
    Selain dari buang toksin.. meh zah share lagi kelebihan Alfalfa..  raja segala tumbuhan..

    blogger-image-1917620796

     

    ALFALFA NI UNTUK APA SEBENARNYA????

    • Merawat gangguan pencernaan.
    • Mengawal kolestrol dalam darah
    • Menghapuskan kolestrol buruk (LDL)
    • Mengurankan risiko penyakit jantung dan strok
    • Bagus untuk pesakit diabetis kerana mengurangkan paras gula dalam darah.
    • Mencegah edema – Pengumpulan air di dalam badan terutama di bahagian kaki
    • Mengurangkan simptom menopaus
    • Merawat asma dan lain-lain masalah pernafasan
    • Merawat masalah sembelit
    • Menyahkan toksik di dalam badan
    • Merawat sakit otot dan sendi
    • Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
    • Membantu masalah penghadaman
    • Terkenal dengan fungsinya yang memperbanyakkan susu ibu
    • Merawat masalah pundi kencing
    • Merawat masalah gastrik dan gangguan hati
    • Meningkatkan kesihatan prostat
    • Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
    • Menghangatkan hubungan suami isteri
    • Membantu meningkatkan kesihatan lelaki
    • Membantu merawat lain-lain masalah kesihatan seperti alahan, gout, nafas berbau, arthritis, masalah kolon, hernia hayfever, bau badan, ulser dan sinus.

    JOM BACA TESTIMONI ALFALFA NI!!!

    ➀ Alfalfa merapatkan keintiman

    ➁ Alfalfa mengurangkan masalah keputihan

    ➂ Alfalfa mengurangkan bau badan

    ➃ Alfalfa sebagai milk booster

    ➄ Alfalfa mengurangkan sakit sakit sendi

    ➅ Alfalfa mengurangkan alahan / alergik

    Harga Sebotol :

    Rm 53 – 330 biji (S)

    RM 97 – 700 biji (L)

    Istimewa bulan Mei 2016.. samada size besar @ kecil..

    Beli 3 Percuma 1

    Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu…
    *********************************

    Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya…

    AZIZAH
    Pm / whatsapp : 0197665652
    Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
    Like Page : Vita Homes

    Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

    COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart

    PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

    Posted in Alfalfa, Collagen Powder

    PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU : PROMO MEI 2016

    Assalamualaikum… Salam pagi Isnin… Orang Johor hari ni dah start bekerja… orang negeri lain masih bercuti lagi… orang-orang Johor jangan nak Monday Blues sangat ye.. mentang-mentang cuti lama…

    Ok2… hari ni nak belanja satu gambar… PROMO MEI 2016… ALFALFA DAN COLLAGEN… Ha, pada yang belum tau tu meh la baca sikit info kat sini…

    PROMO MEI 2016

    1) ALFALFA
         –> Beli 3 Percuma 1
         –> milk booster
         –> Detox
         –> Kurus
         –> Resdung
         –> Keputihan
         –> Arthiritis
         –> Alahan

    2) COLLAGEN POWDER 
         –> Beli 6 Percuma 1
         –> Beli 2 diskaun 5%
         –> Anti penuaan
         –> Kulit anjal
         –> Kulit tegang
         –> Menyuburkan rambut
         –> Melembabkan kulit
         –> Mengurangkan pigmentasi
         –> Kesihatan sendi

    Kalau nak miliki Promo Bulan ini boleh hubungi Zah untuk penjimatan dan keterangan lanjut…

    *********************************

    Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya…

    AZIZAH
    Pm / whatsapp : 0197665652
    Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
    Like Page : Vita Homes

    Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

    COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart

    PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

    Posted in Detox Cara Shaklee

    PENGEDAR SHAKLEE BAHRU : TB KELAS DETOX

    image

    Masa ni hadir kelas untuk belajar DETOX CARA SHAKLEE..

    Orang duk viral2 pasal detox… kena belajar jugak cara2 detox yang terbaik…

    Alhamdulillah kelas 2jam 1/2 memberi ilmu yang sangay banyak untuk Zah…banyak ilmu dan info yang dikongsikan dalam majlis tu…

    Kat depan tu pakar nutrisi kami yang jaga area selatan… selalu dengar je nama dalam group wassap.. hari tu dapat bertentang mata.. ho mmg puas hati..

    InsyaAllah Zah akan cuba kongsikan serba sedikit info tentang detox yang dikongsi bersama kami… banyak perkara yang perlu dititik beratkan bila nak ber detox ni.. jangan ikut2 je.. last2 nya tak dapat hasil… kan tak best tu… sia2 je ber detox bagai…

    Kenapa kita perlu detox?? Lihatlah sumber toksin yang masuk dalam tubuh kita setiap hari.. kesan plumbum dalam air.. udara yang kotor.. makanan yang tercemar, cara hidup yang kurang sihat, dan tubuh badan yang tidak sihat.

    image

    *********************************

    Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya…

    AZIZAH
    Pm / whatsapp : 0197665652
    Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
    Like Page : Vita Homes

    Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

    COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart

    PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

    Posted in Hari Lahir

    PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU : LAIZ TURNS 1 YEARS.

    Assalamualaikum semua… Semalam celebrate besday boy Muhammad Laiz Arsalan ( si pengutus Islam yang berani)… siyes dia memang berani… dah macam2 cara cuba takutkan dia.. tapi dia still maintain je.. relax… kalau takut pun just tegakkan badan je.. sesuai dengan namanya…

    Sangat murah dengan senyuman… tapi sangat sukar didekati… :):)

    Nakal.. tapi manja… dah jalan dah masa umur dia setahun.. actually besday dia 08.04 hari tu… tapi kekangan masa nak menyambutnya… semalam baru berkesempatan sambut besday dia…

    Suka ikut apa je yang orang cakap tapi loghat pelat dia lah..so sangat berhati2 bila keluarkan ayat… takut dia simpan dalam memory… dia suka menyakat kakak2 nya… kakak2 paling anti bila dia mula menyakat… hihihi… sangat banyak attitude yang buat ibu ayah geram sangat… zah belanja gambar2 ragam2 anak2 sambut besday boy…

    image

    image

    *********************************

    Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya…

    AZIZAH
    Pm / whatsapp : 0197665652
    Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
    Like Page : Vita Homes

    Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

    COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart

    PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!