Posted in Vivix

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU : VIVIX DAN CANTIK

================
VIVIX DAN CANTIK
================
.
Sape nak cantik??
.
Nak ke nak??
.
Nak transform kulit dan sistem badan jadi lebih muda??
.
Dah cuba Vivix??
.
Vivix untuk kulit pastinya lebih hebat!!
.
Apa khasiat Vivix??

💜Menggalak penuaan yg sihat
💜Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
💜Mengurangkan risiko penyakit
jantung
💜Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
💜Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
💜Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk
💜Membantu dlm proses penurunan berat badan.
💜Menyokong kesihatan mata
💜Meningkatkan kesihatan imum badan
💜Menggalakan kesihatan keseluruhan
.
Anda pasti terpukau dengan hasilnya..
.
Tidak melibatkan pengelupasan @ apa saja yang menyebabkan kulit menipis.. malah jadikan kulit dan sistem badan lebih muda dari usia…
.

CUBALAH SEKARANG!!!

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu…

*********************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas,

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

Posted in Bcomplex, Omega Guard, Ostematrix, Set Kehamilan Shaklee, Sustained Release Vita C, Vitalea

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU : SET LENGKAP KEHAMILAN SHAKLEE

Assalamualaikum, entri kali ni nak sharing sikit SET KEHAMILAN SHAKLEE tentunya khusus untuk IBU HAMIL. Jadi kan 40 minggu anda satu memori indah… Hargai nya, utamakan kesihatan ibu, In sha Allah baby pun sihat…

Saat kehamilan adalah tempoh yang mencabar tapi menyeronokkan.. memori yang sukar untuk hilang..

Pengalaman mengandungkan 3 orang anak sebelum ni memang seronok.. ketiga-tiganya berlainan rasa dari segi tenaga dan keletihannya..

Tapi untuk anak ketiga saya amalkan set Kehamilan Lengkap ini buat saya rasa sangat bertenaga..  Jom saya kongsikan kelebihan Set Ini…

image

Untuk Set Kehamilan ada 3 Trimester yang ibu-ibu akan tempuh…kena kuat..kena sabar… yang penting gembira selalu…

Antara Vitamin Yang PERLU Diambil 

VITALEA

Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

BCOMPLEX

B Complex Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

VITAMIN C

Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

OSTEMATRIX

Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 in 1 la..Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya..vitmain D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.   Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

ESP

Sangat digalakkan jika ada bajet lebih, ambil ESP sekali. ESP ni protin. Protein sangat penting untuk perkembangan tubuh badan kita. Protein diperlukan oleh sel untuk membentuk sel baru. Sel yang sihat membantu menjana organ yang sihat seterusnya membantu kelancaran sistem tubuh badan ~ ini ada kaitan dengan keadaan kulit semasa mengandungdi mana sel kulit dulu yg buruk2 tu dah digantikan dgn sel kulit baru. Sebab itulah kulit akan jadi cantik masa mengandung.   Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.   ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.   Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.
Trimester kedua dan ketiga

Omega Guard

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan. Bukan itu saja, ada kelebihan lain tau.

Kadang bila mengandung ni kita rasa tak  bertenaga, muntah-muntah, loya, kurang kalsium, lemah..

Set ini merupakan set lengkap untuk kesihatan ibu dan bayi.. Oleh sebab tu saya amat menggalakkan kepada semua ibu hamil untuk mengambil set ini..

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu…

*********************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas,

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

Posted in Bcomplex, Omega Guard, Ostematrix, Set Kehamilan Shaklee, Sustained Release Vita C, Vitalea

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU : SET LENGKAP KEHAMILAN

Assalamualaikum, entri kali ni nak sharing sikit SET KEHAMILAN SHAKLEE tentunya khusus untuk IBU HAMIL. Jadi kan 40 minggu anda satu memori indah… Hargai nya, utamakan kesihatan ibu, In sha Allah baby pun sihat…

Saat kehamilan adalah tempoh yang mencabar tapi menyeronokkan.. memori yang sukar untuk hilang..

Pengalaman mengandungkan 3 orang anak sebelum ni memang seronok.. ketiga-tiganya berlainan rasa dari segi tenaga dan keletihannya..

Tapi untuk anak ketiga saya amalkan set Kehamilan Lengkap ini buat saya rasa sangat bertenaga..  Jom saya kongsikan kelebihan Set Ini…

Untuk Set Kehamilan ada 3 Trimester yang ibu-ibu akan tempuh…kena kuat..kena sabar… yang penting gembira selalu…

Antara Vitamin Yang PERLU Diambil 

VITALEA

Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

BCOMPLEX
B Complex Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

VITAMIN C

Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

OSTEMATRIX

Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 in 1 la..Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya..vitmain D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.   Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

ESP

Sangat digalakkan jika ada bajet lebih, ambil ESP sekali. ESP ni protin. Protein sangat penting untuk perkembangan tubuh badan kita. Protein diperlukan oleh sel untuk membentuk sel baru. Sel yang sihat membantu menjana organ yang sihat seterusnya membantu kelancaran sistem tubuh badan ~ ini ada kaitan dengan keadaan kulit semasa mengandungdi mana sel kulit dulu yg buruk2 tu dah digantikan dgn sel kulit baru. Sebab itulah kulit akan jadi cantik masa mengandung.   Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.   ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.   Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.
Trimester kedua dan ketiga

Vitamin di Trimester 1 + Omega Guard

Omega Guard

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan. Bukan itu saja, ada kelebihan lain tau.

Kadang bila mengandung ni kita rasa tak  bertenaga, muntah-muntah, loya, kurang kalsium, lemah..

Set ini merupakan set lengkap untuk kesihatan ibu dan bayi.. Oleh sebab tu saya amat menggalakkan kepada semua ibu hamil untuk mengambil set ini..

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu…

*********************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas,

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

Posted in Omega Guard

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU : KELEBIHAN OMEGA GUARD SHAKLEE

Anda kenal Omega Guard?? 

image

Kalau sebut Omega Guard Shaklee mungkin tidak ramai yang kenal. Kalau sebut DHA mungkin lebih popular kerana dalam Omega Guard Shaklee ini juga mengandungi DHA yang sangat baik untuk otak.

JOM KITA RISIK-RISIK APA FUNGSI OMEGA NI..

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA

# Mencegah kanser
# Mencegah pembekuan darah
# Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
# Baik untuk pesakit jantung
# Menghindar tekanan perasaan
# Mencegah penyakit darah tinggi

Tugas DHA

# Mencegah asma
# Meningkatkan daya seksual
# Mencegah sakit kulit
# Mengelakkan kanser payu dara
# Mengelak kanser prostat
# Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
# Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

Apakah kebaikan Omega Guard Shaklee?

Melindungi Jantung Anda*
♡ Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung
♡ Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
♡ Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.
♡ Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

Mencegah Penyakit Saluran Darah dan Strok
♡ DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar.
♡ Oleh itu, ia membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

Membantu Tumbesaran dan Perkembangan Otak Janin dan Perkembangan Memori
♡ DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.
♡ Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi.
♡ DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migrain.

Meningkatkan Sistem Imun dan Menyihatkan Paru-Paru
♡ Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah hepatitis, SLE(Lupus Erythematosus) dan penyakit buah pinggang

Menentang  Kanser
♡ Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

Memelihara Fungsi Sendi(arthiritis)
♡ Paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
♡ Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.

Mencegah Insomnia dan Membantu Mengurangkan Tekanan
♡ Kajian telah menunjukkan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan,insomnia, authism, kanak-kanak hyperaktif dan penyakit schizophenia.

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
♡ OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
♡ Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*

Sumber : Shaklee Malaysia

Siapa Perlukan Omega Guard Shaklee?

Ibu Hamil
> Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
> Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
> Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
> Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

Ibu Menyusu
> Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
> Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu

Kanak-kanak
> Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
> Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
> Memperkuat sistem imunisasi badan

Mereka yang mengalami masalah berat badan
> Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.

Sering dilanda masalah kesihatan
> Batuk berkahak, selesema berterusan
> Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi, Gout
> Sakit Stroke
> Bronkitis, Lelah

Cadangan pengambilan :

1} Untuk penjagaan kesihatan : 2 kali sehari, 2 hingga 4 biji (sebelum @ sesudah makan)
2} Untuk sakit tulang, kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi: 2 kali sehari 2 biji setiap kali pengambilan.

JOM DAPATKAN OMEGA GUARD SHAKLEE UNTUK SEISI KELUARGA ANDA..

HARGA RUNCIT : WM – RM 136.00
                             EM – RM 140.00

Untuk belian lebih jimat beserta konsultasi boleh hubungi saya..

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu…

*********************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas,

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

Posted in Peppermint Ginger

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU : PEPPERMINT GINGER SI PEMBUANG ANGIN

Assalamualaikum semua!!!

Nak sharing sikit khas untuk ibu hamil yang mempunyai masalah mual-mual, loya-loya waktu pagi.. atau untuk individu yang mempunyai masalah pedih ulu hati, kembung perut, masalah gastrik dan angin dalam badan…

So, jom kita lihat bagaimana Shaklee membantu masalah tersebut dengan Peppermint Ginger..

Peppermint Ginger Plus dari Shaklee mempunyai kelebihan dan kebaikan yang banyak setanding dengan vitamin-vitamin Shaklee yang lain. Kebaikan dan kelebihan yang ada pada produk ini menyebabkan ia menjadi pilihan ramai pengguna yang mempunyai masalah berikut:

♥ Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
♥ Mereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/darat
♥ Mereka yang sering mengalamimasalah gastrik dan angin
♥ Mereka yang sering mengalamikembung perut
♥ Mereka yang sering mengalamimasalah pencernaan.

Peppermint Ginger diperbuat dari bahan semulajadi dan bukan bahan sintetik. Ia telah diuji secara klinikal dan terbukti mengatasi masalah-masalah yang dinyatakan. Kelebihan Peppermint Ginger diterangkan melalui kandungan bahan herba terpilih iaitu 4 herba dari Barat dan Timur iaitu:

image

Pudina (Peppermint)

★ Melegakan otot perut, Ia mempunyai kesan penenang
★ Membantu dalampenghadaman.
★ Membantu mengurangkanmabuk laut/darat.
★ Membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit
★ Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan sepertimuntah dan kehilangan selera makan yang timbul kesan dari rawatan kemoterapi.
★ Pudina meransang pengeluaran peluh, oleh itu menyekat demam apabila seseorang itu mengalami selsema
★ Rasa sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan meningkatkan fokus.

Halia

★ Halia meransang rembesan enim salvia untuk pencernaan makanan.
★ Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang).
★ Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan.

Pokok adas (fennal)

★ Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu.
★ Juga, Ia dapat membantu dalammasalah elergi dalam saluran usus.

Cekur Manis (anise)

★ Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak.
★ Meransang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa
★ Melegakan haba dimusim panas dan lembab
★ Memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut

Bagi mereka yang mempunyai masalah-masalah angin dalam badan, perut,loya-loya boleh cuba amalkan peppermint ginger ni yang mana ia akan melegakan rasa ketidakselesaan tersebut..

Boleh diambil selepas sahaja anda menikmati makanan bagi mengelakkan gas menolak makanan anda keluar..
Selepas pengambilan mungkin dalam 10-15 minit anda akan sendawa ataupun membuang angin..

Boleh juga diambil sebagai minuman herba bersama teh O atau teh kosong dengan cara membancuh peppermint bersama dengan minuman tersebut..

Anda akan rasa segar selepas itu…

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu…

*********************************
UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas,

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

Posted in Collagen Powder

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU : KESAN PENGAMBILAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Assalamualaikum semua…  Ramai yang dah tau bulan ni bulan promo untuk COLLAGEN SHAKLEE.

Ada 7 Kelebihan Collagen Shaklee

1. Sebagai Anti Penuaan (muka sentiasa muda jelita)
Kecilkan liang pori-pori
Hilangkan kedutan dan garis-garis halus

2. Melembap
Lembapkan kulit, kurangkan rasa kering dan gatal-gatal pada muka

3. Mencerah
Kurangkan pigmentasi, jeragat dan kulit tidak sekata

4. Menegang
Membantu menegang dan menganjalkan payudara

5. Mengembalikan keanjalan
Jadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut

6. Meningkatkan pergerakan
Sokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang

7. Menyubur
Jadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur, bercabang serta tebal dan bersinar.

Antara Testimoni Yang Berjaya dengan Collagen Shaklee..

1. Kulit lebih tegang, muda dan bertenaga

image

image

2. Bebas Jerawat

image

image

2. Kulit lebih Glowing dan halus

image

3. Kulit lebih lembap dan kulit kering tiada

image

image

Anda boleh cuba rasai kehebatannya kali ni… 

COLLAGEN POWDER KESANNYA JELAS TERASA

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu…

*********************************
Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya…

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas,

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

Posted in Anggur Muscadine, Vivix

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU : RAHSIA ANGGUR MUSCADINE TERBONGKAR!!

Assalamualaikum semua.. Nak share something tentang VIVIX yang awesome…

image

Nak tau tak yang salah satu kandungan dalam VIVIX adalah Anggur Muscadine.. Anggur muscadine mempunyai saiz yang lebih besar berbanding anggur biasa. Saiz anggur muscadine adalah sebesar bola golf iaitu sekitar lima sentimeter atau seakan-akan sebiji plum..

image

Anggur Muscadine adalah anggur yang hebat, yang kaya dengan fiber. Fiber diperlukan untuk penghadaman yang baik. Sangat penting untuk melawaskan sistem pembuangan.

Sebagai perbandingan kandungan fiber, satu biji anggur muscadine mengandungi 5x lebih fiber dari anggur biasa.

Pendek kata 1 anggur muscadine bersamaan dengan 5 biji anggur biasa untuk dapatkan kandungan fiber yang sama.

Anggur muscadine lebih berkhasiat dari anggur biasa dan mengandungi kalori rendah. Bagi mereka yang menjaga pemakanan dan ingin menurunkan berat badan melalui kaedah pengiraan kalori, anggur ini sangat sesuai. Ia juga membuat seseorang itu berasa kenyang.

Anggur Muscadine penuh dengan khasiat antioksidan.

Antioksidan ini boleh melawan radikal-radikal bebas yang ada di sekeliling kita seterusnya dapat mengurangkan risiko penyakit-penyakit berbahaya seperti sakit jantung, kanser dan Alzheimer (sejenis penyakit lupa/nyanyuk).

Anggur muscadine juga kaya dengan anthocyanins (lavonoids yang memberikan warna merah gelap dan merupakan antioksidan yang hebat serta kuat).

Anggur muscadine juga mengandungi 2x vitamin C berbanding anggur biasa.

Anggur muscadine mengandungi allegic acid dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur yang lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti-bakteria. (American Institute Of Cancer Research).

Anggur muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom. Pada kebiasaannya, buah anggur mempunyai 19 kromosom.

Kromosom tambahan inilah yang dipercayai membekalkan sejenis nutrien antipenuaan khas. Malah, kandungan kompaun polifenol dalam buah anggur ini adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah.

Ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat anti oksida yang lebih tinggi.

Kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik dan cahaya matahari yang kuat, ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol. Anggur muscadine adalah anggur yang jarang didapati, dan ia adalah anggur terbaik kerana ia hidup secara semula jadi dalam cuaca yang ekstrem. Semakin buah anggur itu terdedah kepada suasana ekstrem, semakin ia menghasilkan resveratrol yang tinggi.

Resveratrol merupakan phytoalexin yang dihasilkan secara semula jadi oleh beberapa jenis tumbuhan apabila diserang patogen seperti bakteria dan fungi.

Resveratrol pada hakikatnya juga telah lama menjadi fokus penyelidikan golongan saintis di serata dunia. Dalam tempoh hampir dua dekad, lebih 2,000 eksperimen berbeza telah mencungkil rahsia dan impak ke atas kesihatan.

SUMBER : http://supplementlelaki4u.blogspot.my/2014/09/apa-itu-anggur-muscadine-vitis.html?m=1

Anggur Muscadine tadi adalah satu-satunya anggur yang mempunyai lebih satu kromosom yang sangat-sangat jarang ditemui. Kelebihan inilah yang menjadikan ia mempunyai lebih banyak faedah dan khasiatuntuk kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat anti oksidan yang lebih kuat dan kukuh.

Anggur Muscat Vivix Shaklee

Anggur Muscadine Vivix Shaklee

Resveratrol pula adalah salah satu bahan yang dicampurkan untuk menghasilkan Vivix.

Ia satu sebatian semulajadi yang terdapat dalam sesetengah tumbuhan, buah-buahan, biji, anggur dan produk dari anggur seperti wain merah. Resveratrol mempunyai aktiviti polifenolik danantioksidan yang didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal dari seluruh dunia. Di samping itu, kajian juga menunjukkan bahawa resveratrol melawan penuaan selular. Kajian ini juga mendapati bahawa resveratrol dapat memanjangkan jangkahayat sel sellular, yang mungkin mempunyai kesan positif ke atas DNA, kesihatan selular, dan metabolisme.

Vivix Shaklee | Kelebihan Kebaikan, Untuk Siapa, Review dan Testimoni Pengguna

Resveratrol ini tadi akhirnya digabungkan bersama sama dengan Anggur Muscadine, yang mana hasil gabungan inilah memberi kesan anti penuaan 10 kali ganda lebih hebat  dalam Vivix Shaklee jika hanya dibandingkan resveratrol sahaja !

Hebatkan !

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu…

*********************************
Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya…

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas,

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!